Αντάμωμα παραδοσιακών χορών Λέσβου
Home BlogΆρθραΑντάμωμα παραδοσιακών χορών Λέσβου

Αντάμωμα παραδοσιακών χορών Λέσβου

Παραδοσιακοί ήχοι, χοροί, ήθη, έθιμα και χρώματα από τη Λέσβο θα ξεχειλίσουν φέτος το καλοκαίρι στο πρώτο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Λέσβου που διοργανώνει η Σχολή Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, με τη στήριξη του Δήμου Λέσβου και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα, στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι χοροί από τη Λέσβο, αλλά και από άλλες νησιωτικές περιοχές, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια με ορχήστρες της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων τής UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, Ιωάννης Μαρωνίτης, και η χοροδιδάσκαλος της Σχολής Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ι.Μ. Μυτιλήνης, Μαρία Καραλή, σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν: «Λέσβος – ένα πλατανόφυλλο μέσα στο πέλαγος. Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, το ομορφότερο το λαμπρότερο από τα διαμάντια του Αιγαίου.

Λέει ο Ελύτης στο “Μικρό Ναυτίλο” ότι “… αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις ότι σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι…”. Εδώ στη Λέσβο συναντάμε και τα τρία. Πρόκειται για μια συνάντηση που τα μέλη των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων θα διαδώσουν το σημαντικό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας.

Ένα μήνυμα που ξεδιπλώνει τις ρίζες, τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τα τραγούδια του παρελθόντος, δημιουργώντας γερά θεμέλια για το μέλλον. Σας περιμένουμε!»

Εκπρόσωπος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Λέσβου θα είναι η διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας, Γεωργία Παράσχου.

Comments

comments