Ελληνοτουρκικές συνεργασίες στην “EXPO- AEGEAN”
Home BlogΆρθραΕλληνοτουρκικές συνεργασίες στην “EXPO- AEGEAN”

Ελληνοτουρκικές συνεργασίες στην "EXPO- AEGEAN"

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην εμπορική – τουριστική & πολιτιστική έκθεση της «EXPO – AEGEAN» που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 140 επιχειρήσεων – φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Σκοπός τόσο της έκθεσης όσο και του Επιμελητηρίου – σε συνεργασία με εκπροσώπους από τα αντίστοιχα Τουρκικά Επιμελητήρια – ήταν να φέρουν σε επαφή τους επιχειρηματίες των δυο χωρών, συμβάλλοντας στη διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ τους.

Στην έκθεση, συμμετείχε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με δικό της περίπτερο, φιλοξενώντας τα προϊόντα των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λέσβου και τοπικές επιχειρήσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και το περίπτερο του ΒΕΑ, όπου μέσω της συμμετοχής του στην έκθεση επεδίωξε να προβληθούν  τα προϊόντα των μελών του με  ηλεκτρονικό ή έντυπο διαφημιστικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε παρουσίαση και προβολή επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Βόρειας Ελλάδας και των παραλίων της Τουρκίας, ώστε η οικονομική κρίση να γίνει το εφαλτήριο ευκαιριών για την τόνωση της ελληνικής αγοράς και τη δημιουργία προϋποθέσεων για εποικοδομητική συνεργασία με τους γείτονες Τούρκους.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο της έκθεσης και με την ευκαιρία της παρουσίας στη Μυτιλήνη πολλών  εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε  και επιχειρηματική συνάντηση  που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λέσβου, σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Στη  επιχειρηματική συνάντηση με θέμα «Εμπόριο –Μεταφορές» όπου συζητήθηκαν δημόσια αλλά και με επιμέρους  επαφές  των ενδιαφερομένων ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, συμμετείχε  τοποθετούμενος στις εργασίες του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού FORUM, και ο Πρόεδρος του ΒΕΑ,  Παύλος Ραβάνης.

 

http://www.businessnews.gr

Comments

comments