Υγειονομική ενίσχυση της Λέσβου δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας
Home BlogΕιδήσειςΥγειονομική ενίσχυση της Λέσβου δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας

Υγειονομική ενίσχυση της Λέσβου δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας

Για υγειονομική ενίσχυση της Λέσβου δεσμεύεται το υπουργείο Υγείας

Αθήνα
Η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Λέσβου και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζο, που συνόδευσε χθες τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Υγείας κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Οι κ.κ. Μπασκόζος και Βιτένις Αντριουκάιτις πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, το αγροτικό ιατρείο στη Σκάλα Συκαμινιάς και το κέντρο υποδοχής στη Μόρια όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πρόσφυγες.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας διαβεβαίωσε το προσωπικό για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων και μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι το 2016 όχι μόνο δεν θα μειωθεί ο προϋπολογισμός των δημόσιων νοσοκομείων, αντιθέτως θα αυξηθεί.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο σε ό,τι αφορά την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων.
Και συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται για τις παρακάτω παρεμβάσεις:
1. Ενίσχυση των δομών με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
2. Βελτίωση στον συντονισμό ανάμεσα στις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας και τις ΜΚΟ
3. Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την καταγραφή, την εποπτεία και τον συντονισμό των ΜΚΟ για την πρόσβασή τους στο πεδίο και την παροχή υπηρεσιών υγείας.
4. Στελέχωση του αγροτικού ιατρείου στη Σκάλα Συκαμινιάς.
5. Εξοπλισμός και επίλυση κτιριακών προβλημάτων του ιατρείου στη Σκάλα Συκαμινιάς.
6. Στελέχωση Αγροτικού Ιατρείου στην Πέτρα.
7. Διάθεση 2 επιπλέον ασθενοφόρων κοντά στη Σκάλα Συκαμινιάς.
8. Καταγραφή και ορθολογική κατανομή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων ανάμεσα στις δομές του συστήματος υγείας (ΕΣΥ, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία).

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο προσωπικό για το έργο που προσφέρεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, έγινε αυτόπτης μάρτυρας στην υποδοχή 60 προσφύγων οι οποίοι έφτασαν με βάρκα στην παραλία της Συκαμινιάς την ώρα της επίσκεψης, ενός φαινομένου που αποτελεί καθημερινότητα για την κοινωνία του νησιού.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

 

Comments

comments