Ιστορία και εξορμήσεις στη Μυτιλήνη
Home BlogΆρθραΙστορία και εξορμήσεις στη Μυτιλήνη

Ιστορία και εξορμήσεις στη Μυτιλήνη

Ιστορία και εξορμήσεις στη Μυτιλήνη.

Εξερευνώντας το νησί της Λέσβου που έδωσε αξία στον πολιτισμό μας.

Στα σπίτια της Μυτιλήνης αλλά και στα αρχοντικά ολόκληρου του νησιού γεννήθηκαν και δημιούργησαν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι σε όλη την ιστορία του νησιού.

 

Από την αρχαία λυρική ποιήτρια Σαπφώ από την Ερεσσό,μέχρι τον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από τη Γέρα,η Μυτιλήνη είναι η γενέτειρα επιφανών ποιητών και λογοτεχνών όπως ο Στρατής Μυριβήλης ο Ηλίας Βενέζης και πολλοί ακόμα.

 

Αν σας συγκινεί η ιστορία αυτού του πανέμορφου νησιού και ανυπομονείτε να εξερευνήσετε όλα τα μέρη που έδωσαν αξία στον πολιτισμό μας από μεγάλες προσωπικότητες, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιηγηθείτε σε όλο το νησί εξερευνώντας τα.

Τι μπορείτε να δείτε και που να κάνετε εξορμήσεις στη Μυτιλήνη Λέσβος:

 

Μόλυβος

H πόλη της Mήθυμνας χτισμένη πάνω σε βράχο δεσπόζει από ψηλά. Περιηγηθείτε στο Μόλυβο στα σοκάκια, στο λιμάνι, στη  γενέτειρα μεγάλων ποιητών και ανθρώπων της τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα

.

Ερεσός

Το γνωστό σε όλο τον κόσμο χωριό της Ερεσού και γενέτειρα της μεγάλης ποιήτριας της αρχαιότητας Σαπφούς, σας περιμένει να το εξερευνήσετε. Η Ερεσός διαθέτει πανέμορφες παραλίες αλλά και αρχαία γλυπτά αφιερώματα στη μεγάλη ποιήτρια που σίγουρα αξίζει να τα δείτε και να τα φωτογραφίσετε

Άλλα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε στη Μυτιλήνη είναι ο Μανταμάδος, η Σκάλα Καλλονής, η Θερμή, η Αγιάσος και το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι.

Comments

comments